Vanliga frågor

Vanliga frågor

Hur skaffar jag lånekort?

Du kan skaffa lånekort direkt på något av våra bibliotek. Du kan också ansöka om lånekort online, och sedan hämta ut ditt kort på närmaste bibliotek. Glöm inte att ta med foto-legitimation. Om du är under 18 år behöver du vårdnadshavares underskrift för att få ett lånekort.

Till ansökan om lånekort online

Hur loggar jag in?

Du behöver ha ett lånekonto på Enköpings bibliotek och veta din pinkod. Klicka på Logga in högst upp till höger. Skriv in lånekortsnummer eller personnummer och pinkod.

Har du ingen pinkod kan du skicka efter en ny genom att använda funktionen Glömt pinkod?

Glömt pinkod

Jag har glömt min pinkod. Hur får jag en ny?

Du kan använda funktionen Glömt pinkod här på webbplatsen, eller komma till något av våra bibliotek.

Glömt pinkod

Hur lånar jag om?

Du kan låna om i Mina sidor, under fliken Mina lån. Du kan också mejla oss på biblioteket@enkoping.se eller ringa oss på telefonnummer 0171-62 55 10 eller 0171-62 55 90.

Hur reserverar jag?

Du kan reservera hos oss på biblioteket, men också här på webbplatsen.

På webbplatsen: Sök upp det du vill reservera i bibliotekskatalogen. Tryck på titeln. Under den allmänna informationen om titeln finns en grön knapp: "Logga in för att reservera". Tryck på den och logga in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och din fyrsiffriga pinkod. När du är inloggad trycker du på den gröna knappen: "Reservera". Sen väljer du var vill hämta din reservation och se din köplats.

När reservationen är klar att hämta får du ett meddelande via e-post eller sms. I meddelandet står ditt hämtnummer, och reservationerna står uppställda efter det på hyllan i biblioteket.

Alla dina reservationer hittar du under Mina reservationer när du är inloggad.

Jag vill låna en bok som ni inte har, hur gör jag?

Du kan lämna ett inköpsförslag eller beställa ett fjärrlån. Äldre böcker kanske inte går att köpa, då kan vi göra ett fjärrlån. Fjärrlån kostar 20 kronor.

Lämna inköpsförslag

Beställa fjärrlån

Hur betalar jag min förseningsavgift?

Du kan betala den direkt på biblioteket, med kontanter eller kort.

Jag har fått en faktura, vad gör jag?

Om du har fått en faktura måste du betala den via bank. Du kan inte återlämna mediet. Du kan inte betala fakturan på biblioteket. Om fakturan har gått till inkasso måste du även betala inkassoavgiften.

 

Språk