Vanliga frågor

Vanliga frågor

Hur skaffar jag lånekort?

Du kan skaffa lånekort direkt på något av våra bibliotek. Du kan också ansöka om lånekort online, och sedan hämta ut ditt kort på närmaste bibliotek. Glöm inte att ta med foto-legitimation. Om du är under 18 år behöver du vårdnadshavares underskrift för att få ett lånekort.

Till ansökan om lånekort online

Hur loggar jag in på webbplatsen?

Du behöver ha ett lånekonto på Enköpings bibliotek och veta din pinkod. Klicka på Logga in högst upp till höger. Skriv in lånekortsnummer eller personnummer och pinkod.

Har du ingen pinkod kan du skicka efter en ny genom att använda funktionen Glömt pinkod?

Glömt pinkod

Jag har glömt min pinkod. Hur får jag en ny?

Du kan använda funktionen Glömt pinkod här på webbplatsen, eller komma till något av våra bibliotek.

Glömt pinkod

Hur lånar jag om?

Du kan låna om i Mina sidor, under fliken Mina lån. Du kan också mejla oss på biblioteket@enkoping.se eller ringa oss på telefonnummer 0171-62 55 10.

Den titel jag vill ha är utlånad. Hur gör jag?

Det går att reservera, alltså ställa sig i kö. Du kan reservera både sånt som är utlånat och sånt som står på hyllan. Du kan reservera hos oss på biblioteket, men också här på webbplatsen.

På webbplatsen: Sök upp det du vill reservera i bibliotekskatalogen. Tryck på titeln. Under den allmänna informationen om titeln finns en grön knapp: "Logga in för att reservera". Tryck på den och logga in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och din fyrsiffriga pinkod. När du är inloggad trycker du på den gröna knappen: "Reservera". Sen väljer du var vill hämta din reservation och se din köplats.

När reservationen är klar att hämta får du ett meddelande via e-post eller sms. I meddelandet står ditt hämtnummer, och reservationerna står uppställda efter det på hyllan i biblioteket.

Alla dina reservationer hittar du under Mina reservationer när du är inloggad.

Jag vill låna en bok som ni inte har, hur gör jag?

Du kan lämna ett inköpsförslag eller beställa ett fjärrlån. Äldre böcker kanske inte går att köpa, då kan vi göra ett fjärrlån. Fjärrlån kostar 20 kronor.

Lämna inköpsförslag

Beställa fjärrlån

Jag har lån som jag behöver lämna tillbaka. Hur gör jag det?

Du kan återlämna dina lån på plats på biblioteket när det är öppet. Använd självserviceapparaten eller be personalen om hjälp.

På huvudbiblioteket på Ågatan 29 och på biblioteket i Örsundsbro finns det bokinkast. Där kan du lämna tillbaka även om biblioteket är stängt. I Örsundsbro finns inkastet precis bredvid dörren, och på huvudbiblioteket är det på gaveln ut mot Ågatan. 

Det spelar ingen roll vilket av våra bibliotek du lånat på. Du kan lämna tillbaka på vilket som helst av biblioteken inom Enköpings kommun.

Hur betalar jag min förseningsavgift?

Du kan betala den direkt på biblioteket, med kontanter eller kort.

Jag har fått en faktura, vad gör jag?

Om du har fått en faktura måste du betala den via bank. Du kan inte återlämna mediet. Du kan inte betala fakturan på biblioteket. Om fakturan har gått till inkasso måste du även betala inkassoavgiften.

 

Språk