E-ljudböcker

E-ljudböcker

 

E-ljudböcker

 

På bibliotekenkoping.se kan du låna e-ljudböcker som du kan lyssna på i din dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Du kan lyssna på e-ljudböcker strömmande online vilket betyder att du måste vara uppkopplad mot internet hela tiden medan du lyssnar. Om du vill lyssna på en telefon eller surfplatta rekomenderar vi att du använder appen Biblio. Då kan du välja att ladda ner ljudböcker och lyssna offline.

Du kan låna tre e-ljudböcker eller e-böcker per vecka. Lånetiden är 4 veckor. Därefter kan du inte längre öppna boken. Det går inte att återlämna en e-ljudbok för att låna igen.

För att låna e-ljudböcker måste du ha ett lånekort med pinkod

Låna och lyssna på e-ljudböcker

Det finns två sätta att låna och lyssna på e-ljudböcker, antingen via din webbläsare eller via Biblio-appen. Om du lyssnar via din webbläsare rekommenderar vi att du använder Chrome på en Windowsdator eftersom det kan vara problem med att lyssna med hjälp av webbläsarna Explorer och Edge. Om du lyssnar på en telefon eller surfplatt är Biblio-appen att föredra.

Låna och lyssna via din webbläsare

Du söker och lånar strömmande e-ljudböcker direkt på bibliotekets webbplats. Använd sökrutan högst upp på sidan.

Du kan välja att söka efter enbart e-ljudböcker. Det gör du i rullgardinsmenyn. Välj medietyp under Utökad sökning, där du väljer E-ljudbok.

Logga in med ditt lånekort och pinkod och leta fram den e-ljudbok som du vill låna. Klicka på Lyssna vid alternativet Strömmande ljudbok så öppnar sig spelaren i ett nytt fönster och det är bara att börja lyssna.

Lyssna i en dator

För att lyssna på e-ljudböcker på en dator med Windows eller Mac OS behövs ingen annan programvara än den som redan finns i datorn. Surfa in på bibliotekenkoping.se via en webbläsare.

Återuppta uppspelning

Spelaren kommer ihåg var du slutade lyssna. För att fortsätta lyssna på en e-ljudbok ska du logga in på bibliotekenkoping.se, gå till Mina sidor och Mina lån. Välj där Hämta e-lån vid rätt titel så startas uppspelningen där du senast slutade.

Lyssna i iPhone eller iPad

För att lyssna på e-ljudböcker i iPhone eller iPad behövs ingen annan programvara än den som redan finns i apparaten. Använd webbläsaren Safari för att surfa in på bibliotekenkoping.se

Lyssna i Androidtelefon eller surfplatta

För att lyssna på e-ljudböcker på en Android telefon eller surfplatta rekomenderar vi att du använder dig av Biblio-appen.

Lyssna i Biblio

I appen Biblio kan du söka och lyssna på e-ljudböcker utan att använda bibliotekets webbsida. Fördelen med Biblioappen är att den låter dig spara ner en bok för att sedan lyssna offline. Biblio hittar du i Appstore och i GooglePlay.

För att börja använda appen väljer du först ditt bibliotek i rullistan. Skriv sedan in ditt lånekortsnummer eller ditt personnummer och din pinkod för att logga in. Du kan sedan söka, låna och lyssna på e-ljudböcker direkt i appen. E-ljudböcker som du lånat via bibliotekenkoping.se går också att öppna och lyssna på i Biblio.

För att komma igång laddar du ner appen från App Store eller Play Market.

Hämta Biblio för iPhone eller iPad i App Store

Hämta Biblio för Android i Play Market

Starta den, välj Enköpings bibliotek och logga in med lånekortsnummer eller personnummer och pinkod.

När du loggat in

I menyn uppe till vänster kan du välja Sök och söka på till exempel författare eller titel. Om du klickar på Kategorier kan du välja böcker ur kategorierna Barn, Ungdom, Spänning, Historia & Klassiker och Biografier genom att bläddra. Klicka på den titel du vill lyssna på och sedan på Låna. Efter en liten stund blir knappen grön, klicka på den så börjar boken spelas upp. Den finns också under Mina lån i 28 dagar.

Problem?

I appen finns under Support i menyn svar på frågor om hur man gör och hjälp till felsökning. Om du fortfarande har problem, kontakta biblioteket:

biblioteket@enkoping.se

Telefon 0171-62 55 10 eller 0171-62 55 90.

Språk