Artikeldetalj

Krisberedskapsveckan 2022

Till höger hjälps en mamma och ett barn åt att fylla familjens krisföråd med hållbar mat. Till vänster texten "Här stärker Liv och Ella Sveriges motståndskraft. Vid en kris eller ett krig är det viktigt att ha extra mat hemma. Du är en del av Sveriges beredskap." Längst ner hänvisas till webbadressen msb.se/egenberedskap följt av loggan för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

 

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Den genomförs alltid vecka 39 och i år 26 september till 2 oktober.

 

Det kan finnas många orsaker till att vardagen vänds upp och ner. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har samlat information och tips till dig som privatperson i händelse av kris.

Citat från msb.se

"Använd veckan som en årlig påminnelse för att se över din beredskap. Skaffa den där vevradion, vattendunkarna eller prata hemberedskap med grannarna. Krisberedskapsveckan är ett initiativ från MSB som genomförs tillsammans med länsstyrelser, kommuner, frivilligorganisationer och företag. Och såklart tillsammans med dig."

Tema mat

Temat för krisberedskapsveckan detta år är mat. Skaffa dig kunskap om vilka matvaror som kan vara bra att ha hemma och hur du tillagar dem om det till exempel blir ett längre strömavbrott.

Läs mer på msb.se.

 

 

Ämnesområde: Mat , Kris , Beredskap

Språk

Finns det något att låna?

216132
Mat
Mat
Av: Schimanski, Folke
221700
Hållbara husmorstips
Hållbara husmorstips
207397
Zero waste i köket
Zero waste i köket
Av: Bohlin, Karin
206417
Den nya skåpmaten
Den nya skåpmaten
Av: Damberg, Jenny
203335
Grönsaker A-Ö
Grönsaker A-Ö
Av: Svensson, Paul
213697
Middagskompassen
Middagskompassen
Av: Mourtada, Zeina