Uppdraget av Camilla Lagerqvist - Uppdraget av Camilla Lagerqvist

Skriv och läs under påsklovet

En grön groda med röda fötter, händer och ögon håller upp en silvrig bläckpenna med gröna detaljer.

Lästips med skrivtips

Uppdraget av Camilla Lagerqvist
Visa titel Debug

Uppdraget

Skriv! Skriv! Skriv! Skriv så pennan och tangenterna glöder under påsklovet.

Dagens tips är Uppdraget av Camilla Lagerqvist.

Maja är snart 13 år och bor i Värmland, inte långt ifrån den norska gränsen. Året är 1943, 2:a världskriget är i full gång och Norge är ockuperat av tyskarna. Längs den norsk-svenska gränsen finns motståndsmän och kvinnor som gör allt för att hindra nazisterna från att vinna kriget och skicka judar till koncentrationsläger. Tillsammans med sina nya vänner Hilde och Ben ger hon sig in i Norge för att varna en motståndskvinna som kallas Svarta Rosen innan nazisterna får tag på henne. Men det kräver mer av dem och är mycket farligare än de kan tänka sig. En otroligt spännande bok för goda läsare från ca 10 år och uppåt, och det bästa med den är att det finns tre delar till i serien Svarta Rosorna.

Vill du ha fler skrivtips? Du har chansen att få proffstips av Camilla Lagerqvist själv. Var med på vår digitala skrivarverkstad, måndag 29 mars klockan 13.00. Anmäl dig med namn, ålder, telefonnummer och mejladress till biblioteket@enkoping.se senast söndag 28 mars. begränsat antal platser.

[Syntolkning: Bild 1 visar en groda som håller i en penna. Bild 2 visar Camilla Lagerqvist mot en rosa bakgrund. Bild 3 visar omslaget till boken Uppdraget. Överst i bild ser man ett flygplan och under ser man tre barn och en cykel.]

Liknande titlar

Språk