Tänk bara fotboll och Sista sparken av Anette Eggert - Tänk bara fotboll och Sista sparken av Anette Eggert

Läsgympa

Foto: Stefan Tell

Haka på bibliotekets Läsgympa. För dig som är 6-13 år. Vinn fina bokpriser och badbiljetter till nya Pepparrotsbadet. Talong att skriva ut finns här.

Sportiga boktips

Tänk bara fotboll och Sista sparken av Anette Eggert
Visa titel Debug

Tänk bara fotboll

Dagens tips är böckerna ”Tänk bara fotboll” och ”Sista sparken”. Två lättlästa böcker om Adam och hans fotbollsintresse.

I boken "Tänk bara fotboll" ska laget åka på en cup och övernatta. I boken "Sista sparken" handlar det om Adams känslor som tar över. När de spelar match och andra spelare retar honom, blir han så arg att han inte kan kontrollera sig själv. Det som är bra med böckerna är att de handlar lika mycket om värdegrundsfrågor, om känslor som pojkar har men inte alltid vågar visa. Anette framställer killar som de är, inte som nåt annat.

[Syntolkning: Bild 1: Barn med leriga springskor sitter och läser vid sidan av en fotbollsplan, foto Stefan Tell. Bild 2: En bok där Adam står på tågperrongen med bollen i handen och ett tåg har kommit in.]

Liknande titlar