Pärlor av glas av Camilla Lagerqvist - Pärlor av glas av Camilla Lagerqvist

Skriv och läs under påsklovet

En grön groda med röda fötter, händer och ögon håller upp en silvrig bläckpenna med gröna detaljer.

Lästips med skrivtips

Pärlor av glas av Camilla Lagerqvist
Visa titel Debug

Pärlor av glas

Skriv! Skriv! Skriv! Skriv så pennan och tangenterna glöder under påsklovet.

Dagens tips är boken Pärlor av glas av Camilla Lagerqvist. Nessa, eller Baronessa Silvermåne som hon egentligen är döpt till, har vuxit upp tillsammans med sin mamma i en dragig gammal stuga på 1920-talet. Mamma har försörjt dem genom att sälja glaspärlor och krimskrams i gårdarna, och Nessa har i hela sitt liv fått höra att när hon fyller fjorton, då ska hon få bo hos sin pappa uppe i det stora fina huset som de kan se från sin stuga. Nu är mamma död, och det visar sig undan för undan att saker som Nessa trott på under alla år inte är sant. Mannen i det fina huset är inte hennes pappa, och stugan de bott i är inte deras. Vart ska Nessa ta vägen, och vem är mannen utan ansikte som mamma alltid varnat henne för? Kan det finnas några svar i de gamla breven som någon skickat till mamma, breven som är skrivna på franska?

Det är Nessa själv som berättar sin historia. Det är ett sätt att skriva som gör det lätt för författaren att berätta om Nessa, men svårare att få fram vad de andra personerna i boken tänker och känner.

Vill du ha fler skrivtips? Du har chansen att få proffstips av Camilla Lagerqvist själv. Var med på vår digitala skrivarverkstad, måndag 29 mars klockan 13.00. Anmäl dig med namn, ålder, telefonnummer och mejladress till biblioteket@enkoping.se senast söndag 28 mars. begränsat antal platser.

[Syntolkning: Bild 1 visar en groda som håller i en penna. Bild 2 visar omslaget till boken Pärlor av glas. Huvudpersonen Nessa tittar fram bakom ett rött draperi. Man ser Eiffeltornet och en gammaldags resväska med ett pärlhalsband, en rosa kjol och en bunt med brev.]

 

Liknande titlar

Språk