Motståndarna av Arne Norlin och Andreas Palmaer - Motståndarna av Arne Norlin och Andreas Palmaer

Läsgympa

Foto: Stefan Tell

Haka på bibliotekets Läsgympa. För dig som är 6-13 år. Vinn fina bokpriser och badbiljetter till nya Pepparrotsbadet. Talong att skriva ut finns här.

Sportiga boktips

Motståndarna av Arne Norlin och Andreas Palmaer
Visa titel Debug

Motståndarna

Dagens tips är boken ”Motståndarna” av Arne Norlin och Andreas Palmaer som är den första boken i en serie av tre. Huvudpersonerna i boken heter Tove och Noel som båda är fotbollstokiga, men de håller inte på samma lag. Tove som lever ett bekvämt medklassliv med sin familj och kända fotbollspappa som är en AIK-legend, vilket gör att Toves fotbollshjärta slår för AIK. Noel som lever med sin ensamstående och hårdarbetade mamma hejar på Hammarby.
Toves och Noels kärlek och passion för sina respektive lag, ger en inblick hur grupptryck och gruppidentitet fungerar inom fotbollskulturen.
Boken riktar sig till barn i ålder: 9-12

[Syntolkning: Bild 1: Barn med leriga springskor sitter och läser vid sidan av en fotbollsplan, foto Stefan Tell. Bild 2: En bild på Tove och Noel i klädda sina supportertröjor.]

Liknande titlar