Jag ska bli balettdansös av Aurora Marsotto - Jag ska bli balettdansös av Aurora Marsotto

Läsgympa

Foto: Stefan Tell

Haka på bibliotekets Läsgympa. För dig som är 6-13 år. Vinn fina bokpriser och badbiljetter till nya Pepparrotsbadet. Talong att skriva ut finns här.

Sportiga boktips

Jag ska bli balettdansös av Aurora Marsotto
Visa titel Debug

Jag ska bli balettdansös

Vicki ska uppfylla sin dröm att bli balettdansös. Dagen innan hennes mamma dog var de och såg balett. Vicki vet att mamman skulle bli stolt och glad. Allt Vicki tänker och gör handlar om balett. Tillsammans med Julia och Anna tränar hon extra inför den kommande dansuppvisningen där alla tre ska vara med. Julia är ett år äldre och ska söka till scenskolan. Men en dag när pappa säger att de måste köpa en extra biljett till uppvisningen försvinner Vickis glädje och danslust. Pappas nya flickvän Josefin ska komma på dansuppvisningen. Vicki tänker göra vad som helst för att hon inte ska komma. Hon kan till och med tänka sig att sluta dansa.

[Syntolkning: Bild 1 Barn med leriga springskor sitter och läser vid sidan av en fotbollsplan. Foto Stefan Tell. Bild 2: Bokomslag. Huvudpersonen, en vanlig tjej, står famåtböjd mot sin spegelbild, som ä en balettdansös på en scen. ]

Liknande titlar

Språk