Gul snö av Johan Unenge - Gul snö av Johan Unenge

Läsgympa

Foto: Stefan Tell

Haka på bibliotekets Läsgympa. För dig som är 6-13 år. Vinn fina bokpriser och badbiljetter till nya Pepparrotsbadet. Talong att skriva ut finns här.

Sportiga boktips

Gul snö av Johan Unenge
Debug

Gul snö av Johan Unenge

Jocke och David älskar snowboard men glömde bort att de bor i en snöfri zon. Men som tur är kommer det faktiskt snö, mycket snö, och nu finns det inget som hindrar dem från att bli riktiga proffsåkare.

Eller det kanske inte är så enkelt, i alla fall inte för David som till och med blir omåkt av en småunge på snowracer. Deras nya kompis Noa däremot är inte rädd för något, han kastar sig lika glatt ut från taket på Ica- affären som förfalskar liftkort och säljer. Att det leder till både sjukhusbesök och besök från polisen verkar inte bekymra honom. När Noas snygga kusin Charlotta kommer och hälsar på från Österrike strular det till sig lite mellan grabbarna. Och vad har gul snö med hela historien att göra?

Läs en rolig bok om några kompisar vars liv helt kretsar kring snowboardåkning. Det här är första delen i serien Snöbröder och följs av Bruna spår och Gröna kråkor.

10-13 år (Hcg)
Roligt
Sport
Vänskap

Liknande titlar

Språk