Dödens tivoli av Camilla Lagerqvist - Dödens tivoli av Camilla Lagerqvist

Skriv och läs under påsklovet

En grön groda med röda fötter, händer och ögon håller upp en silvrig bläckpenna med gröna detaljer.

Lästips med skrivtips

Dödens tivoli av Camilla Lagerqvist
Visa titel Debug

Dödens tivoli

Skriv! Skriv! Skriv! Skriv så pennan och tangenterna glöder under påsklovet.

Dagens andra boktips heter ”Dödens tivoli” av Camilla Lagerqvist och är en mycket spännande spök- skräck bok som vänder sig till barn i åldersgruppen 9-12. I boken får vi bekanta oss med Nour som följer med sin äldre syster på en spökjakt till nedlagt gammalt tivoli mitt ute i en öde skog.

Nour råkar bli kvarlämnad av sin äldre syster ute i den mörka natten, då hon nyfiket lämnar bilen – som hon inte fick lämna- och tappar efter ett tag bort sig i den stora mörka skogen. Men hon är inte ensam ute i skogen, då hon plötsligt stöter på kille vid namn Fabian som går i Nours parallellklass. Det visar sig att Fabian tidigare gömt sig i bakluckan i en av bilarna som var ute på spökjakt, och plötsligt är det bara han och Nour kvar; lämnade åt sitt öde då de ej kan nå Nours syster via mobilen.

Nour och Fabian tar sig till det omtalade ”Dödens tivoli”, och under en natt får de vara med om ett skrämmande äventyr, som de aldrig kommer att glömma.

Vill du ha fler skrivtips? Du har chansen att få proffstips av Camilla Lagerqvist själv. Var med på vår digitala skrivarverkstad, måndag 29 mars klockan 13.00. Anmäl dig med namn, ålder, telefonnummer och mejladress till biblioteket@enkoping.se senast söndag 28 mars. Begränsat antal platser.

[Syntolkning: Bild 1 visar en groda som håller i en penna. Bild 2 visar Camilla Lagerqvist mot en rosa bakgrund. Bild 3 visar omslaget till boken ”Dödens tivoli”

Liknande titlar

Språk