Den osynlige mannen av HG Wells barn - Den osynlige mannen av HG Wells barn

Bibblan tipsar

Här hittar du tips från våra barn- och ungdomsbibliotekarier.

Den osynlige mannen av HG Wells barn
Visa titel Debug

Den osynlige mannen

Vad skulle du göra om du blev osynlig? Griffin gör i alla fall allt för att bli synlig igen. Men han gör en massa andra saker också.

En kall vinterdag kommer en främling till värdshuset i en liten by i England. Han behåller rock och hatt på fastän han är inomhus, och hans huvud är helt inlindat i bandage. Och under bandagen finns ingenting. Åtminstone ser det ut som om det inte finns någonting. Han är osynlig.

Mannens namn är Griffin. Han är en forskare som har kommit på hur man kan göra levande varelser osynliga. Tyvärr har han experimenterat på sig själv, och nu kan han inte bli synlig igen. På värdshuset arbetar han hårt med sina böcker och sin utrustning för att hitta ett botemedel. Fast samtidigt kan det vara användbart att vara osynlig. Det betyder att man kan göra vad man vill utan att någon upptäcker en. Det tror Griffin i alla fall.

Den här boken skrevs från början i slutet av 1800-talet och har blivit en klassiker. Nu kan du läsa berättelsen som en blandning av vanlig bok och seriealbum.

Liknande titlar

Språk